Nieuws
Huis > nieuws > Company news about Kwaliteitscontrole in de Automobiele Productie van de Draaduitrusting
GEBEURTENISSEN
Contacteer ons

Kwaliteitscontrole in de Automobiele Productie van de Draaduitrusting

2021-05-08

Latest company news about Kwaliteitscontrole in de Automobiele Productie van de Draaduitrusting

De automobiel Bedradingsuitrusting is ook Genoemd geworden „Bloedvat“ van een Auto, die gewoonlijk het Centrale zenuwstelsel van een Auto wordt genoemd. Het Ontwerp van Automobiel Bedradingsuitrusting speelt een zeer Belangrijke Rol in het Gehele Voertuig. Het is van Grote Betekenis om de Kwaliteitscontrolepunten in het Productieproces van Automobiele Bedradingsuitrusting te bestuderen voor het Verbeteren van het Gehele Voertuig van Kwalificatierate and reliability of the. Er zijn Vier Stappen in het Belangrijkste Proces van de Automobiele Productie van de Draaduitrusting: Off-line Plooiende Pre-assemblage Definitieve Assemblage. Het Productieproces voor Verschillende Productieprocessen, formuleert de het corresponderen Gestandaardiseerde Verrichtingsspecificatie, zodat de Kwaliteit van de Uitrustingsproducten effectief kan worden gewaarborgd.

 

Off-line Technologie

(Offline Gekend als het Ontdoen van van Hoofd) verwijst naar het Ontdoen van de van Isolatiehuid op de Draad volgens de Vereisten van de Verrichtingsinstructie, en de Lengte zou aan de Vereisten moeten voldoen. Het goede Ontdoen van vereist dat de het Draadtype, de Diameter, de Kleur, de Lengte, het Ontdoen van Lengte en de Verschijning aan de Vereisten voldoen. Voorzorgsmaatregelen tijdens het Ontdoen van:① De het Ontdoen van Lengte voldoet aan de Vereisten; ② de Sectie van het Isoleren van Huid is Eenvormig; ③ de Draadkern wordt niet gesneden of verwond, en de Draadkern is Verspreid of geen Verdraaid; ④ er is Geen Losse Draad in de Kern; ⑤ de Draadkern is Geoxydeerd en geen Zwart gemaakt. Als de Draadkern Geoxydeerd en Zwart gemaakt is, is het Gemakkelijk om Virtuele Verbinding te veroorzaken. Na het Ontdoen van, zullen de Draden in Bundels volgens een Bepaald Aantal worden gebundeld, en Elk Ontdoend van Hoofd zal van een Beschermende Dekking worden voorzien om om de Draadkern te verhinderen zich het Vertakken of zich Te verspreiden. Het zal op het Draadrek worden geplaatst, en het Behandelende Proces zal zo ver mogelijk worden verminderd. In het Productieproces, nemen Sommige Bedrijven geen Noodzakelijke Beschermende maatregelen na het Ontdoen van, of de Ongepaste Beschermende maatregelen zijn Gemakkelijk om de Verspreid, Vertakt, Verdraaid of Gebroken Kern te veroorzaken. Dientengevolge, is het Moeilijk te werken en de Kwaliteit van het Plooien is Slecht.

 

Het Plooien

Het plooien het Proces van Terminal is het Meeste Belangrijke stuk in het Gehele Proces van de Productie van de Draaduitrusting. De het Draadtype, de Specificatie, de Kleur, de Eindspecificatie en het Plooien Dimensie op de Proceskaart moeten zorgvuldig het Plooien worden gecontroleerd. Het is bijzonder Belangrijk om de Kwaliteit van Deze Verbinding te controleren. De Kwaliteit van het Eind Plooien wordt hoofdzakelijk gewaarborgd door Matrijs Te plooien bij het Plooien van Materiaal en Materiaal. Bij het Eind Plooien, zal het Draad Ontdoende van Hoofd in plaats van Visuele Verzekering door Exploitanten worden geplaatst. Nadat het Plooien wordt voltooid, om de Mechanische en Elektroprestaties van de Terminal te verzekeren, moet de Trekkracht van Krachttest worden geleid om de het Plooien Inspectie te controleren van het Plooien van Terminal van het Plooien Inspectie van de Kwaliteits① de Eindverschijning: De Eerste Stukinspectie moet voor het Eind Plooien worden geleid, en 3-5 Stukken van Eerste Stuk zullen voor Oordeel worden genomen. Of de Visuele Eind het Plooien Verschijning Goed is; Of Er Lekkage van Draaddraad is; Of de Draad Gebroken is of de Isolatielaag wordt doordrongen of Besnoeiing. Of de de Isolatielaag en Draad dicht worden verbonden aan de Terminal, of zij in de Gespecificeerde de Krachttest van de Gebieds② Trekkracht zijn: Trek de Tests van de Krachttest hoofdzakelijk de terug Strakheid van de Combinatie van de Terminal en de Uitrusting. Door de Trekkracht van Krachttest, bevestig of de Maximum het Trekken Kracht aan de Vereisten voldoet. De normale Gegroepeerde productie kan slechts worden uitgevoerd nadat de Test van de Trekkrachtkracht aan de Vereisten voldoet. Het Eerste Stuk moet worden gehouden om Verdere Traceability te verzekeren. Tijdens het Eind Plooien, streven Vele Ondernemingen Snelheid na, en denken dat Sneller de Terminal van de Exploitantgolfplaat, Beter, om de Prestaties van Werknemers te meten. Dit is niet Wenselijk. De Koreaanse Ondernemingen hebben Duidelijk gemaakt dat de Plooiende Terminals niet een Bepaalde Snelheid, omdat slechts in Zulk een Snelheid en Staat, de Kwaliteit en de Kwalificatie Rate Of Crimping Terminals Are kunnen overschrijden het Beste.

 

Pre-assemblageproces

Neem de Draad van Geplooide die Terminal in het Schakelaargat volgens op de Opeenvolging en de Methode in het Proces wordt gespecificeerd. Of neem de Waterdichte Bout in het Schakelaargat op. Belangrijke punten: Vóór Subpackage, controleer zorgvuldig het Type van Gespecificeerde Schede en Draad op de Proceskaart, en controleer de Kwaliteit van Schede, Draad en het Eind Plooien. Als het Materiaal of het Halffabrikaat Ongeschikt zijn, wordt Subpackage niet toegestaan. De Terminal moet op zijn plaats worden opgenomen en vlak, d.w.z., is de Bovenkant van de Terminal op het Zelfde Vliegtuig zonder Helling en Misvorming. Als de Assemblage niet op zijn plaats is, zal de Draad uit de Stopdoos in het Verdere Proces vallen. Daarom tijdens het Assemblageproces, bevestigt de Trekkracht terug naar of de Terminal volledig in de Insteekdoos wordt opgenomen. De Kwaliteitsnorm is als volgt:① De Gatenpositie van de Terminal moet aan de Vereisten van de Gatenpositie van de Gedeeltelijke montagetekening voldoen - de Regeling van de Gatenpositie wordt gezien van de Eindtoevoegingsrichting; ② de Insteekterminal moet volgens de Drie Stappen van „Duw“ worden uitgevoerd, „luisteren“ en „trekken“ om om ervoor te zorgen dat de Terminal op zijn plaats is en zal niet weggaan. In het bijzonder, is het Noodzakelijk om Terug na het Opnemen van de Terminal te trekken. Als de Terminal zich niet na het Trekken van Rug terugtrekt, betekent het dat de Terminal op zijn plaats wordt opgenomen. ③ de Verschijning van de Terminal na het Opnemen moet en op zijn plaats, zonder Afbuiging Keurig zijn. ④ de Draad uit na de Schede wordt geleid moet, zonder Duidelijk Lengteverschil Vlot zijn, dat Enige Spanning mag veroorzaken die

 

Assemblageproces

Het Algemene Vergaderingsproces moet de Klem volgens de Procesvereisten Assembleren, de In de schede gestoken Draad op de Assemblageplaat Binden en Winden om een Speciale Draaduitrusting te vormen. Kwesties die Aandachts in het algemeen Assemblage vergen:① Assemblagefout van Gatenpositie (ook als Verkeerde Bedrading wordt bekend), die de Ernstigste Fout in Assemblage is en de Veiligheid van Gebruik beïnvloedt (Belangrijke punten en Kwaliteitsvereisten in Elk Proces van Uitrustingsproductie die). ② de aandacht zou aan Verkeerde en Ontbrekende Assemblage in het Proces van de Uitrustingsassemblage moeten worden besteed. Als de Verkeerde en Ontbrekende Assemblage niet kan In Time worden gevonden, zal het een Groot Aantal het Reparatiewerk en Secundaire Verwonding van Uitrusting veroorzaken. Er zijn Weinig Klemmen in de Bedradingsuitrusting, die het Onmogelijk maakt te assembleren wanneer het Laden. De Verkeerde Positie van de Uitrustingsklem, die in Onbekwaam te laden resulteren. ③ de Uitrusting is niet Gekronkeld of strak Wond, die in Losse Draden en Ontbrekende Draden resulteren. In het Assemblageproces van de Gehele Voertuiguitrusting, is de Uitrusting Gekrast, en de Enige Draad is te Groot, wat uiteindelijk tot de Schade van de Uitrusting leidt. ④ als de Uitrusting een Vertakking heeft, moet de Richting van de Uitrusting worden gladgemaakt, en dan is het Verbindend of Gekronkeld. Anders, tijdens Lading, is het Gemakkelijk om de Bedradingsuitrusting te veroorzaken om worden verdraaid, of de Grootte is niet genoeg, is de Kracht op de Gesp of het Vaste punt te Groot, Resulterend in de Schade van het Vaste punt, het Definitieve Abnormale Lawaai, of de Schuring van de Bedradingsuitrusting. ⑤ de Staart van het Behouden Deel zou 5 ~ 15mm moeten zijn na het Snijden van de Bindende Riem, en Er zou Geen Scherpe Hoeken moeten zijn; ⑥ nadat de Bedradingsuitrusting wordt geassembleerd, zal het Hung On The Wire Rack zijn. Het Draadrek zal redelijk worden gemaakt. De Draaduitrusting zal niet ter plaatse gesleept worden, Veroorzakend dat de Schede of de Terminal om worden gekrast of worden vertrappeld, Veroorzakend Schade.

 

Definitieve Inspectie

Nadat de Bedradingsuitrusting wordt geassembleerd, is het Noodzakelijk voor de Inspectie van Carry Out Power On Inspection en Verschijningsdimensie. Eerst en vooral, moet de Macht op Inspectie de Scheden en de Schakelaars van de Bedradingsuitrusting Stoppen en Verbinden aan het Opsporingsmateriaal. Nadat de Verbinding op zijn plaats is, zal het Materiaal automatisch Elke Lijn voor Oordeel ingaan. Er zijn de Preprocedures van de Inputopsporing voor Elk Type van de Bedrading van Uitrusting in het Materiaal. Nadat Alle Draden worden gekwalificeerd, zal het Materiaal 0k tonen. Als Er een Fout in een Bepaalde Taklijn is, zal de Materiaalvertoning in Verschillende Kleuren tonen, en de Inspecteurs zullen en Reparatie volgens de Materiaalherinneringen, en dan Carry Out The Test Again controleren. Tot allen kwalificeerde. Trek Savagely niet de Uitrusting om Schade te vermijden. De Ongeschikte Producten zullen met Bureaucratische formaliteiten worden gemerkt en zullen gezet worden in het Speciale Ongeschikte Productvakje of de Aangewezen Aanhangwagen aan de Aangewezen Hersteller For Repair. De macht op Inspectie moet 100%-Inspectie zijn. Ten tweede, de Verschijning en de Grootteinspectie. De Verschijningsdimensie Inspectie wordt geplaatst na de Macht op Inspectie, hoofdzakelijk omdat de Eindschakelaar op de Macht op Inspectiemateriaal van Sommige Ondernemingen Beschadigd is, die Pin On The Harness To mogen veroorzaken weg Beschadigd, Afgeschuind, Gevallen en Gebroken zijn. De verschijningsinspectie beginnen=zal= van het Beëindigen van de Lijn, en zal wordt geleid één voor één langs One Direction om Weglating te vermijden. Controleer of de Spelden in Elke Schede Skewed of Ongelijk zijn, of het Ruwe en Dichte Winden van de Draad Gekwalificeerd is, of de Waterdichte Bout weg valt, of het op zijn plaats wordt geassembleerd, en of de Gesp Los is. Vond eens Ongeschikt, is het Noodzakelijk om de Ongeschikte Plaats te etiketteren, de Ongeschikte Wijze te schrijven, en het te plaatsen op het Ongeschikte Productgebied voor Herwerking. Tot slot moet de Afmetingsinspectie hoofdzakelijk de Uitrusting op het Inspectiehulpmiddel Plaatsen, de Uitrusting plaatsen, controleren of de Positie van Elke Klem binnen de Gespecificeerde Waaier is, of de Uitrustingslengte aan de Vereisten voldoet, en of de Lengte van Elke Tak aan de Vereisten voldoet. Nadat de Inspectie wordt gekwalificeerd, zal het Gekwalificeerde Etiket worden gekleefd en de Verpakking en het Pakhuis zullen worden uitgevoerd

Rechtstreeks uw onderzoek naar verzend ons

Privacybeleid De Goede Kwaliteit van China 4G LTE-Antenne Leverancier. Copyright © 2018-2023 cable-antenna.com . Alle rechten voorbehoudena.